ne tür kumar lisansı alınabilir bilgisayar mı 9

Windows 10 Lisans Türü Nasıl Öğrenilir?

Bu lisans türünde Microsoft’tan destek alamazsınız. Destek için bilgisayar üreticisine başvurmanız gerekmektedir. Microsoft Store harici resmi satış yetkisi olmayan bir alışveriş sitesinden almış olduğunuz Lisans anahtarının MAK Key olma ihtimali çok yüksektir. Windows’u Sıfırla veya eski bilgisayarınızdaki sürücüyü tamamen silin. Windows 10 veya 11’i nasıl sıfırlayacağınızla ilgili eğiticimize bakın. Bunlardan herhangi birini yapmazsanız, bilgisayar Microsoft’a kayıtlı olarak görülecek ve aynı anahtarı yeni bilgisayarda etkinleştirmenizi engelleyebilir.

Zaten monte edilmiş bilgisayarları satın alanlardan biriysek, çoğu fabrika lisansı (OEM) ile geldiği için sorun yaşamazız. Ancak, kendimize veya bir mağazaya monte edilmiş bir, iki veya daha fazla bilgisayar varsa, işler değişir. Bu bilgisayarların genellikle bir Windows lisansı yoktur. Şu anda Windows 11 lisansı satın alamıyoruz ancak cihazımızı Windows 10’un en son sürümüyle güncellersek ücretsiz olarak yükseltebiliriz. Cihazınız uyumlu değilse, yine de Windows 11 lisanslarının ayrı ayrı satılmasını beklemeniz gerekir. Her şeyden önce Windows 11’in minimum gereksinimlerini kontrol edin.

  • Bu, örneğin, Microsoft’un Windows 7 ve 8.1’den Windows 10’a yükseltmek için verdiği anahtarlardır.
  • Zaten monte edilmiş bilgisayarları satın alanlardan biriysek, çoğu fabrika lisansı (OEM) ile geldiği için sorun yaşamazız.
  • Ancak, diğer birçok web sitesi de OEM sürümlerini satmaktadır.
  • Teknosa, en popüler laptop markaları ve modelleriyle sizi bekliyor.

Bir Windows 10 lisansı almak istediğiniz de birden çok farklı Windows 10 Lisansı olduğunu fark edeceksiniz. Bu lisans türlerinin kullanıldığı amaca göre türleri vardır. Bu lisans türleri arasında en yaygın olanları OEM, Retail ve Volume‘dür. Aşağı kaydır ve bilgisayarı seç devre dışı bırakmak istiyorsunuz. Dijital lisansınızın olup olmadığını öğrenmek için aktivasyon ayarları sayfasını ziyaret edin Windows’ta. Arama kutusunda “aktivasyon” kelimesini arayarak ve en üstteki sonuca tıklayarak oraya ulaşabilirsiniz. Ortama ve Windows’u kullanacağınız bilgisayara bağlı olarak, Microsoft’un farklı sürümleri vardır. Windows 11 Home ve Windows 11 Pro arasındaki farkları söylemek zor değil çünkü bunlar farklı kitleleri hedefleyen iki sürümdür. Arama menüsünde cmd’yi arayarak ve ardından en üstteki sonuca sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır’ı seçerek oraya ulaşabilirsiniz. Windows Kullanıcı Hesabı denetimi tarafından izin istenirse Tamam’ı tıklayın. Aktivasyon ayarları menüsüne gidin yeni PC’de.

Bu, örneğin, Microsoft’un Windows 7 ve 8.1’den Windows 10’a yükseltmek için verdiği anahtarlardır. Bu anahtar bilgisayarımıza bağlıdır ve Windows’u gerektiği kadar yeniden yükleyebilmemize rağmen, kullanamayız. Herhangi bir kavram altında farklı bir bilgisayarda lisans. OEM lisans türü, kullandığınız anakarta işleyen ve farklı bir bilgisayara taşınma imkanı olmayan lisans türüdür. Kutusuz ürün olarak geçer ve genellikle hali hazırda Windows kurulu halde satın aldığınız bilgisayarlarda kullanılan lisans türüdür.

Ayrıca bir veya iki Euro değerinde OEM lisansı satın almanızı da önermiyoruz. Sahte olarak kullanılan sahte lisanslar ve başlangıçta etkinleştirebilmemize rağmen, gün sayımları olacak. Aynı anda sadece bir lisansın PC’de kullanılmasına izin verir. OEM ve Perakende olup olmadığı önemli değil. Bir şifre sadece bir defada kullanılabilir . Kaldırılan ürün anahtarının başarıyla kaldırıldığını söyleyen bir pencere göreceksiniz. Bu, Microsoft’a bilgisayarınızda büyük bir yükseltme yaptığınızı bildirir. Muhtemelen yeni bir anakarta sahip (ama belki aynı bileşenlerden bazıları) tamamen yeni bir PC’de olduğunuzu boşverin. Yeni bilgisayarı kendi kafanızda bir yükseltme olarak düşünün.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *