ne tür kumar lisansı alınabilir bilgisayar mı 8

Windows 11 lisans satın alma: Türler, sürümler, fiyatlandırma ve fazlası

Örneğin, grafik tasarımcılar için laptop modelleri arasında HP Pavilion, Acer Aspire, Asus ve MSi Pro gibi fiyat performans ürünlerini saymak mümkün. Casper Excalibur G900, Huawei Matebook 14, HP Envy x360 ve Apple MacBook Pro modelleri ise laptop ile programlama yapmak isteyenlere hitap ediyor. Kısacası, kullanım amacınızı belirledikten sonra diğer aşamaları tamamlayarak sizin için uygun laptop’ı bulabilirsiniz. Çoklu etkinleştirme anahtarı olarak bilinen bu lisans türü, tek bir ürün anahtarı ile birden fazla cihazda Windows’u etkinleştirmek için kullanılır. Genellikle firmaların tercih ettiği bu lisans türünün kullanım sayısı sınırlıdır. Bu sınır Microsoft ile kurum arasında satın alım sürecinde belirlenir. Cihaz sınırının aşılması durumunda lisansın Microsoft tarafından iptal edilebilmesi söz konusudur.

Anahtarınız devredilebilirse ve onu aktarmak istiyorsanız, artık bir “dijital lisansınız” mı yoksa normal bir lisansınız mı olduğunu bilmeniz gerekir. Normal bir lisansla, ürün anahtarını yenisine girmeden önce eski bilgisayarda devre dışı bırakarak bir bilgisayardan diğerine aktarabilirsiniz. Üzerinde Microsoft işletim sistemi bulunan yeni bir bilgisayar (belki de en iyi bilgisayarlardan biri) oluşturuyorsanız, muhtemelen bir Windows ürün anahtarına ihtiyacınız vardır. Dizüstü bilgisayarın işletim sistemi, onu kullanacak kişiler için son derece önemli. Microsoft’un Windows ve Apple’ın MacOS işletim sistemleri çoğunlukla benzer işlevlere sahip olmakla birlikte, kullanıcılara farklı kapılar açabiliyor. Amacınız doğrultusunda bu özelliklere dikkat ederek kendi kullanımınıza uygun bir dizüstü bilgisayar seçebilirsiniz. Windows 10 veya 11 ürün anahtarınız için bir “dijital lisansınız” yoksa, yeni PC’deki etkinleştirme ekranına alfasayısal anahtarı gerçekten girmeniz gerekecektir. Eski bilgisayarı henüz silmediyseniz, ürün anahtarını resmi olarak kaldırmanızı ve etkin bir şekilde “devre dışı bırakmanızı” öneririz. Bu, Microsoft’un artık anahtarı kullanmadığınız izlenimini almasına yardımcı olabilir.

Windows, dünyadaki bilgisayarların yaklaşık %90’ına kuruludur. Bu nedenle, buraya gelen her 10 kullanıcıdan 9’unun zaten Microsoft’un sisteminin bir sürümüne sahip olduğunu veya daha yüksek bir sürüme geçmek istediğini düşünmek şaşırtıcı değil. Bu nedenle, bir lisans almadan veya bugün sahip olduğunuz lisansı yükseltmeden önce Windows lisansları hakkında her şeyi bilmenizi istiyoruz. Gelen pencerede açıklama kısmında yazan VOLUME_MAK, Windows lisans türünü göstermektedir. Diğer karşılaşabileceğiniz muhtemel lisans türlerini de alt tarafta resimlerde paylaştım. Girin slmbr.vbs /dli ürün anahtarının gerçekten kaldırıldığını onaylamak için. Her hangi bir yolu uygulayarak lisans türünüzü görebilirsiniz. Microsoft’tan orijinal bir lisans almanın en basit yolu, web sitesine gidip orada yapmaktır. Tedarikçiniz, satın aldığınız mağaza veya onların sağladığı satış sonrası müşteri hizmetleri ile sorun yaşamanıza neden olabilecek herhangi bir sıkıntıdan kurtulacaksınız. Windows 10 ve 11 lisansının fiyatı, sürüme göre değişir.

O halde işletim sistemimizin lisansı ile ne olur? Açıklığa kavuşturmamız gereken ilk şey, aynı lisansı iki bilgisayarda kullanamayız aynı zamanda. Bununla birlikte, lisans türüne bağlı olarak, yine de eski bilgisayardan yenisine taşıyabiliriz, bu da bizi tekrar ödeme yapmak zorunda kalmamaktan kurtarabilir. Yukarıda da bahsedildiği üzere notebook satın alırken kullanım amacınız ilk aşamada son derece önemli. Zira bu teknolojik cihazla yapacağınız işe alakalı olarak ondan beklediğiniz performans da değişkenlik gösterecektir. Örneğin, sadece oyun oynamak için laptop satın alacaksanız, öne çıkan belli markalar bulunuyor. Oyun bilgisayarı denince akla ilk gelen isim, tabi ki Casper. Casper’ın Excalibur modelleri oyuncular için harika bir seçim. Casper Excalibur’un yanı sıra HP’nin Victus ve Pavilion, Acer’ın Nitro ve Aspire modelleri de hem profesyonel hem de amatör oyunseverleri memnun edecek özelliklerle dolu. Diğer yandan eğer işinizi gittiğiniz her yere taşıyanlardansanız, sizin için uygun olan laptoplar programlama, tasarım ve veri alanında performans gösterebilecek modellerden meydana gelmeli.

  • Amacınız doğrultusunda bu özelliklere dikkat ederek kendi kullanımınıza uygun bir dizüstü bilgisayar seçebilirsiniz.
  • Cihaz sınırının aşılması durumunda lisansın Microsoft tarafından iptal edilebilmesi söz konusudur.
  • Açık olması gereken ilk şey, bu lisansların Microsoft tarafından satılmasa bile tamamen yasal olmasıdır.
  • Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu takip ediniz.

Hangi tür Windows ürün anahtarına sahip olduğunuzu bilmiyorsanız, anahtarın kendisini ne zaman ortaya çıkaracağınızı öğrenebilirsiniz. Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu takip ediniz. Ancak, aynı lisansı iki farklı bilgisayarda etkinleştirmekle karıştırmamak gerekir. Anahtar aktarılabilir, ancak bir defada yalnızca bir bilgisayarda etkin olabilir. Windows 10 veya 11’i nasıl devre dışı bırakacağınız ve aynı anahtarla yeni bir bilgisayarı nasıl etkinleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Windows 10 veya 11 lisansı almak için en iyi yer Microsoft web sitesidir ve diğer web sitelerinden daha fazla ödeme yapsanız bile lisansın orijinal olduğuna dair tüm garantilere sahip olacaksınız. Ancak, diğer birçok web sitesi de OEM sürümlerini satmaktadır. Windows lisanslarının fiyatları, onları satın aldığımız yere göre değişir. Microsoft’un web sitesindeki resmi fiyatlardan başlayabilir ve satın aldığımız sürüme ve baskıya bağlı olarak elbette diğer çevrimiçi mağazaların sunduğu fiyatlara inebiliriz. Lenovo serisi masaüstü bilgisayarlar, ihtiyaç duyduğunuz özellikleri ile birlikte zarif tasarımlara sahiptir ve az yer kaplarlar. Aile dostu giriş seviyesi ürünlerden, en yeni teknolojili masaüstü oyun bilgisayarlarımıza kadar tüm Lenovo serisi bilgisayarlar yaşam tarzınıza uygun gerçek bir ev eğlencesi sistemi sunar. Elbette, aynı bilgisayarda yeni bir sabit disk satın alma ve Windows 10’i sorunsuzca biçimlendirme ve yeniden yükleme gibi değişiklikler yapabiliriz.

Oraya ulaşmanın en kolay yolu, “aktivasyon” u aramak ve en üstteki sonuca tıklamaktır. Yeni bilgisayara Windows 10 veya 11 yükleyin, yükleme işlemi sırasında ürün kodu girmeden. İstendiğinde, “Anahtarım yok”u tıklamanız yeterlidir. Anahtarın kendisi “CD anahtarı” olarak listelenecek ve lisans sürümü de muhtemelen burada “Kurulduğu yer” belirtme çizgisi altında olacaktır. Windows 10 lisansı almak için internet sitesine gidin ve Windows 10 Home mu yoksa Windows 10 Professional mı istediğinizi seçin. Sonraki adım, iki üründen birini dolaylı indirme veya USB formatında alışveriş sepetinize eklemek. Windows 11 lisans satın alma yollarını ve alırken dikkat etmemiz gerekenleri sizler için derledik.

Lisansı bir bilgisayardan diğerine taşımak için yerine getirilmesi gereken birkaç koşul vardır. Ancak asıl olan, şüphesiz satın aldığımız lisansın bir Perakende lisans . Bu lisanslar temel olarak donanıma değil, belirli bir kullanıcıya bağlı lisanslar olarak tanımlanır. Bu nedenle, yeni bir bilgisayar satın alırsak, bu yeni bilgisayarda sorunsuz bir şekilde yeniden etkinleştirebiliriz. Tabii ki, dediğimiz gibi, asla aynı anda iki yerde etkinleştirmeyin. Windows lisansınız “dijital” ise, yani Microsoft hesabınıza bağlıysa, ürün anahtarını yeni bir bilgisayara girmek işe yaramaz. Eğer bir Oem lisans (yeni bilgisayarlara yüklenenler veya daha ucuz olanlar), bu durumda yeni bilgisayarı etkinleştirmek için onu kullanamayacağız. OEM lisansları belirli bir donanıma bağlıdır. Bu bileşenlerden herhangi birini değiştirirsek veya yeni bir bilgisayar satın alırsak, lisans geçerli olmayacaktır. “Olabilir” diyoruz, çünkü bir Windows lisansını devretme yeteneğiniz, sahip olduğunuz lisans türüne bağlıdır, aşağıda açıklayacağız. Ancak, yeni bir anahtara ihtiyacınız varsa, Windows 11 veya 10’u ücretsiz veya ucuza nasıl edineceğinizle ilgili makalemize göz atın.

Windows’u en son yüklediğiniz andan itibaren titizlikle saklamadıysanız, muhtemelen ürün anahtarınızı bulmanız gerekir. Ne tür bir Windows 10 veya 11 ürün anahtarına sahip olduğunuzu ve anahtar numarasını öğrenmek için indirip çalıştırmanızı öneririz. Sihirli Jellybean Anahtar Bulucu (yeni sekmede açılır). Aynı zamanda lisansı aynı anda kullanabilen bilgisayar ve cihaz sayısında da bir sınırlama olacak, ancak saygı gösterdiğimiz sürece sorun olmayacak. Bilgisayarları tüm Office lisanslarıyla sorunsuz bir şekilde değiştirebiliriz. Bununla birlikte, yeni PC’de tasarruf etmek istiyorsak, genellikle kestiğimiz özelliklerden biri işletim sistemidir. Ya bir bilgisayarı parçalar halinde monte ettiğimiz ya da başlatmak için işletim sistemi olmayan bir dizüstü bilgisayar aldığımız için. Retail lisans türü, Microsoft Store üzerinden veya resmi satış mağazalarından almış olduğunuz, kutulu ürün olarak da bilinen lisans türüdür. Bu lisans türünde kullandığınız bilgisayardan lisans anahtarını kaldırmak şartıyla farklı bir bilgisayara taşıma işlemi yapabilir ve Microsoft desteğinden yararlanabilirsiniz. Perakende satış lisanslarının daha geniş bir marjı var aktivasyon açısından. Bu lisanslar belirli bir donanıma bağlı değildir ve aktarılabilir. Bu nedenle, başka bir bilgisayar alırsak ilgili anahtarla aktif hale getirebiliriz.

Bu, örneğin, Microsoft’un Windows 7 ve 8.1’den Windows 10’a yükseltmek için verdiği anahtarlardır. Bu anahtar bilgisayarımıza bağlıdır ve Windows’u gerektiği kadar yeniden yükleyebilmemize rağmen, kullanamayız. Herhangi bir kavram altında farklı bir bilgisayarda lisans. OEM lisans türü, kullandığınız anakarta işleyen ve farklı bir bilgisayara taşınma imkanı olmayan lisans türüdür. Kutusuz ürün olarak geçer ve genellikle hali hazırda Windows kurulu halde satın aldığınız bilgisayarlarda kullanılan lisans türüdür.

Her sürümün fiyatını açıklayacağız ve piyasada bulunan farklı sürüm türlerini keşfedeceğiz. Tüm bu bilgiler ışığında kendi ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun laptop modelini belirlemek için anketimize katılabilir, amacınıza kısa sürede ulaşabilirsiniz. Teknosa, en popüler laptop markaları ve modelleriyle sizi bekliyor. The Avrupa Birliği 2012 yılından bu yana bu uygulamanın tamamen yasal olduğunu belirtmektedir. Bu nedenle, bu Windows 10 ve Office lisanslarını 10 avroya satın alabilecek ve bir şirkette bile kullanabileceğiz. Microsoft’un son bombası olan 2023 Windows 11 güncellemesiyle bilgisayarınızın geleceğini değiştirmeye hazır olun! Bu güçlü yükseltme, sektördeki oyunun kurallarını değiştiren… Bu nedenle, diğer bilgisayarlarda başka hiçbir şekilde etkinleştiremiyoruz. Anahtarınız bu noktada çalışmıyorsa, ya bekleyip gün içinde tekrar denemeniz ya da yeni bir anahtar almanız gerekir. Yeni bilgisayarı seçin kullanıyorsun, tıklayın “bu cihazdır şu an kullanıyorum” ve Etkinleştir. Kullanıcı adınızın altındaki açılır menüden Microsoft Hesabım’ı seçerek veya doğrudan account.microsoft.com’a giderek oraya ulaşabilirsiniz. (yeni sekmede açılır) zaten giriş yaptıktan sonra.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *