çevrimiçi bahis için kumar lisansı nasıl alınır kyk ziraat 1

2022-2023 KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı haberi Son Dakika EĞİTİM haber başlıkları ve gelişmeler

ZEKİHAKAN SIDALI (Devamla) – Çiftçinin gelir ve refah düzeyini yükseltmek içintarımsal üretimde ve ticaret bölgelerinde üretimde verimlilik, üründe kalite,standart ve katma değer, değer zinciri yönetim organizasyonunu hayatageçireceğiz. İthalat bağımlılığını azaltan, yurt içi katma değer payını artıran,rekabeti ucuz iş gücü üzerinden değil, yüksek kalite üzerinden kurgulayan birpolitika izleyerek üreticilerimizin hak ettiğini almasını sağlayacağız. Gençlerinsorunları malum, burada herkes gayet iyi biliyor. Bugün milletvekilleri mailkutularına baksalar, en az yarısı iş isteğiyle ilgili, işsizlikle ilgili;bunları biliyoruz. İstatistikler de öyle söylüyor; bugün, her 3 gençten 1’iişsiz, bunların 1 milyon 200 bini iş aramayı dahi bırakmışlar, her 7 üniversitemezunundan birisi de işsiz. Peki, bu işsizlik bu kadar artarken gençler artıkiş bulma ümidini dahi kaybedip iş dahi aramıyor, kayıtlarda dahi görünmüyor. Enson Amasra’daki madende 41 şehidimizin 30’u 30 yaş altında; hele bir RemziÖzçelik kardeşimiz var ki -bir kez daha hepsine Allah’tan rahmet diliyorum,ulusumuza başsağlığı diliyorum- 25 yaşında Bartın Üniversitesini bırakıp,bırakmak zorunda kalıp madende çalışmaya başlıyor ve o patlamada hayatınıkaybediyor. Üniversite öğrencileri gidip, öğretmeni gidip onun hakkında mezarıbaşında iyi sözler diliyor. YILMAZTUNÇ (Bartın) – Sayın Başkanım, değerli milletvekillerimiz; Genel Kurulusaygılarımla selamlıyorum, çalışmalarımızda başarılar diliyorum. Uluslararasıekonomi kuruluşlarının küresel resesyon beklentilerine rağmen sanayiüretimimizde artış devam etmektedir; yatırım açlığı, yatırım girişimleriartarak devam etmektedir. Sanayi sektörü, yılın ikinci çeyreğinde, ekonomidekiyüzde 7,6’lık büyüme oranına yüzde 1,7 puan katkı yapmıştır.

Bugün,sayısız reformlarla demokrasi çıtasının yükseldiği, vatandaşlarımızın hak veözgürlüklerinin genişlediği, vesayetçi, darbeci anlayışın tasfiye edildiğigüçlü bir Türkiye var. Şimdi, cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla birlikte,kazanımlarımızın üzerine, 85 milyonun tamamının hayalini gerçeğe dönüştürmekiçin Türkiye Yüzyılı vizyonuyla asırlık hamleler yaparak geleceğimizi hepbirlikte inşa etmek istiyoruz. ENGİNALTAY (İstanbul) – Yani TÜİK bu açıklamayla memurun maaşının yüzde 8’ini,emekli maaşlarının da yüzde 6’sını gasbetmiş oluyor. Bırak onu, Kıbrıs’ta da yapılmış bir araştırma var; Kıbrıs ileTürkiye paraleldir KKTC bakımından. Kıbrıs’ta yüzde 120, İTO endeksinde yüzde108, TÜİK yüzde 85. Dahaönceki konuşmalarımda da belirttiğim gibi, “üreten ülke Türkiye” “güçlü sanayi,güçlü ekonomi” hedeflerine ulaşmak için mesleki eğitimin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılmasınınönemini burada tekrar vurguluyorum. Meslek liselerinin 2022 yılının ilk dokuzayında sağladığı gelir bir önceki döneme göre yüzde 219’luk rekor artışla 1milyar 362 milyon liraya ulaşmıştır. SEFERAYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’dır.Vatandaşımız hastalık veya kaza sonrası organlarını kaybetmekte veya organlardafonksiyon kaybı olmaktadır. Organ yokluğu veya yetersizliği yaşamı olumsuzetkilemektedir.

  • Gençler sahip oldukları dinamizmle her platformdavarlıklarını daha fazla hissettiriyor.
  • Ülkemizde organize sanayi bölgelerininsayısı 344’e ulaşmıştır ve önümüzdeki yıllarda bu sayının 500’e ulaşacağıtahmin edilmektedir.

Gençler kendiyaşam alanlarında söz sahibi olmak istiyor, özgür ve kaliteli bir yaşam talepediyor ama iktidar tarafından kuşatılan gençlik bugün Türkiye’de nefes alamazduruma gelmiştir ve çözümü yurt dışına kaçmakta bulmaktadır. Her yıl binlerce genç üniversitelerden mezun olupatanamamakla karşı karşıya kalmaktadır. Bütün bu sorunlar gençler için buülkenin rutini olmuş durumdadır. Bakın, çözümü çok basit sorunlar bile buiktidar tarafından göz ardı edilmektedir. Dün Genel Kurulda, burada üniversiteyemekhanelerindeki durumlar dile getirildi. Bu konuşmalar sonrası birçoküniversite genci bizlere ulaşarak yemekhanelerde yaşadıkları bir diğer önemlisorunu bizimle paylaştılar. Bu gençlerimiz çölyak hastası gençlerimizdi,beslenemediklerini söylediler. Aslında, milyonlarca yurttaşa aktarılmasıgereken paranın belirli bir azınlığa aktarılması yani bunun özeti bu; yoksuldanalıp zengine vermek, yüzde 99’un değil, yüzde 1’in çıkarlarını düşünmek yanibunu bu şekilde ifade edebiliriz. Bu kaynaklar, yoksuldan alınan kaynaklartamamen zengine aktarılıyor. Şimdi, dövizin sözde yükselişini düşürmeye yönelikdevreye konulan ama o dönemdeki döviz kuruna döndüğümüz ve hiçbir katkısınınolmadığını da deneyimlediğimiz bir sistemden söz ediyoruz. Deyim yerindeyse -yanlış anlaşılmasın tabii- saatli bir bomba gibiaslında, Türkiye’nin dibinde diyeyim, toplumun dibinde. Yani dolaryükseldiği anda yoksullaşma artacak, zenginler çok daha fazla zenginleşecek,fakirler de daha çok fakirleşecek.

BAŞKAN– Evet, aynı mahiyetteki önergeler üzerinde diğer söz sahibi Sayın İrfanKaplan. ÖMERFETHİ GÜRER (Devamla) – Bu nedenle, intibak düzenlemesi mutlak suretleyapılmalıdır. 2000 öncesi emekli ile 2000 sonrası emekli arasındaki maaş farkınedeniyle emekliler çarşıya, pazara sonrası- gidemez durumadüşürülmüştür. Bunun için de intibak düzenlemesi sağlanmalı, en düşük emekliaylığı asgari ücret olmalı. Aylık bağlama oranında gerekli düzenlemelersağlanarak emekli olanların da yaşayacakları bir ücreti onlara vermemiz birgerekliliktir, vicdani sorumluluktur. BAŞKAN– Aynı mahiyetteki önergeler üzerinde ikinci söz talebi Sayın Ömer FethiGürer’in.

SayınBaşkan, 24 Şubat 2022’de başlayan ve hâlen devam eden Rusya-Ukrayna savaşısiyasi, iktisadi ve insani dinamikleriyle çok boyutlu bir sürece evrilmiştir.Savaş nedeniyle enerji, gıda ve tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar küreselekonomideki krizleri derinleştirmiştir. Hatırlanacağı üzere 22 Temmuz 2022’deTürkiye’nin öncülüğünde, İstanbul’da Rusya ve Ukrayna arasında imzalanan tahılkoridoru anlaşmasıyla önemli bir gıda krizinin önüne geçilmişti. BirleşmişMilletler Genel Sekreterliğinin yayımladığı rapora göre, eli kanlı, bebekkatili terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG, 2021 yılında 221 çocuğukaçırarak çocuk terörist yetiştirmek için silah altına almıştır. Ailelerindenkaçırdığı çocukları ABD’den aldığı binlerce tır silahla donatan ve onları terörkamplarında ABD askerleri nezaretinde eğiten PYD/YPG, kaçırdığı bu çocuklarıterör eylemlerinde en ön safta kullanmaktadır. Aynızamanda, Denizli bir KOBİ kentidir, KOBİ’ler finansmana erişemiyor.

SayınBaşkan, değerli milletvekilleri; Kürt’ün çocuk sayısını bile kendine tehditolarak gören bir anlayışla karşı karşıyayız. Yani, eskiden, bunlar MGK’de,gizli yerlerde görüşülüyordu ama artık iktidar partisi bunları her yerde açıkaçık -Kürt düşmanlığını- ifade etmekte hiçbir beis görmüyor. Tabii, şunubelirteyim, Kürt halkı da dostları da bunun çok iyi farkında. Görüşülmekteolan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde KararnamelerdeDeğişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 39’uncu maddesinin birincifıkrasında yer alan “eklenmiştir” ibaresinin “ilave edilmiştir” ibaresiyledeğiştirilmesini arz ve teklif ederiz. AYHANBARUT (Devamla) – 2020 yılında üre gübrenin tonu 1.800 lirayken, 2021 yılında 4bin liraydı, bu yıl 14 bin lirayı geçti. Geçen senegeçtiğimiz sezonda 1 kilogramının maliyeti 6 liraydı, 15 lira ortalamadansatıldı, sezon sonunda 25 liraya gitti ancak gelin görün ki bu sene Adana’da,Urfa’da pamuk fiyatları liraya kadar geriledi, oysaki maliyet bölgeleregöre 16 lira ila 20 lira arasında değişmekteydi. Maliyetler 4-5 kat artarken enflasyon yükseliyor, döviz artıyor, mazotyükseliyor, gübrelere zamlar sağanak gibi gelirken ne hikmetse üreticikazanamıyor.

Usta öğreticilerin günlük çalışma süresien fazla sekiz saattir. Kurum müdürü cumartesi, pazar günleri ya da saat08.00’le 23.00 arasında bunları göreve çağırabilir. Ancak göreve çağırdıklarıyani cumartesi, pazar günleri çağırdıklarında ek ders ücretlerinde bir artımsöz konusu değil. Gece mesaiye kaldıklarında da, hani biliyorsunuz, birçokkurumda eğer gündüz 20 liraysa gece çalışırlarsa 40 lira olur, bu uygulama dayok. Haftada ortalama on beş saat ila otuz saat arasında çalışırlar. Otuz saat çalıştıklarını hesap ederseniz aylık 4.800 liraellerine para geçiyor. Otuz saat çalıştığını varsaysanız bile 4.800 lira maaşla birinsanın Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de geçinmesi mümkün mü? Üreticienflasyonu TÜİK’e göre yüzde 158’e dayanmışken, son üç yıldır pamukta kilo başıdesteği 1 lira 10 kuruşa sabit tutarak zaten “Bizim sizin gibi bir gündemimizyok, başınızın çaresine bakın.” diyorsunuz.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *